Heerlijk het is herfst!

Ik hou zo daar zo van! Nee niet van die lange regenachtige dagen of de soms wel hele kille dagen. Maar daar hou ik in de zomer ook niet van! Maar wel van het knusse, warme gevoel wat ik bij herfst heb. ’s Avonds gezellig weer een kaarsje aan. De warme vesten komen weer tevoorschijn en als het niet regent is het zo heerlijk om in het bos te lopen. Herfst ruikt zo lekker daar! En….als het herfst wordt krijg ik al heel snel zin in heerlijke pompoensoep, appelmoes, fantastische appeltaart, lekkere stoofschotels… en pepernoten, speculaas en marsepein (maarja, die laatste drie…)

Pompoenen zijn tegenwoordig het hele jaar  verkrijgbaar maar in de herfst zijn ze er in overvloed en ook nog eens vaak in de aanbieding!

Dit recept heb ik van een  chef kok gekregen dus het is niet alleen een heerlijk soepje, het is ook nog eens een restaurant waardig soepje!

Heerlijke pompoensoep

Ingrediënten:

* 1 biologische (oranje) pompoen of 2 kleine flespompoenen

* 1 tl gemberpoeder (verse gember mag natuurlijk ook, dan wel wat meer)

* 3 tl komijn

* 1/2 tl kaneel

*  knoflook naar smaak (ik doe 4 tenen)

*  1 middelgrote ui gesnipperd

*  chilipeper naar smaak (vers of gedroogd)

*  kokosolie (of ander bakprodukt)

* 2 bouillonblokjes zonder smaakversterker E621 (of verse bouillon)

Bereiden:

Schil de pompoen (zo nodig; oranje, bio-pompoen hoef je niet te schillen; wel even wassen dan) haal de pitten en draden eruit en snij de pompoen in stukken. Fruit in de kokosolie de bovenstaande ingrediënten (behalve de pompoen en de bouillonblokjes). Doe de pompoenstukken erbij, even husselen en dan net onderwater zetten. De bouillonblokjes erbij (bij verse bouillon de pompoen daarmee onderzetten en evt aanvullen – met water). Weer aan de kook brengen en 1 uur laten sudderen op een sudderplaatje. Als laatste de soep pureren met een staafmixer. Wil je ‘m mega-smooth? Dan nog even door een zeef halen.

Lekker met een beetje creme fraîche en verse koreander.