Welkom op mijn blog waar ik je graag meeneem in mijn ontdekkingstocht op zoek naar een lichter leven. Mijn naam is Anne Folkeringa en ik ben natuurvoedingsadviseur. Dat ben ik geworden, want voor die tijd was ik basisschoolleerkracht (alhoewel was…zo af en toe beun ik nog een beetje bij).

Ik heb ontdekt dat dit (overigens hele leuke) werk voor mij te veel stress met zich mee bracht en mij veel buikpijn (en kilo’s) bezorgde.

In mijn zoektocht naar een lichter lijf ontdekte ik dat ik door bepaalde dingen niet meer te eten en andere dingen juist wel, de stress niet de enige oorzaak was van mijn buikpijn.

Inmiddels was ik zo geïnteresseerd geraakt in het thema ‘gezonde voeding’ dat ik de studie “Natuurvoedingsadviseur” ben gaan doen. Die heb ik inmiddels al meer dan twee jaar geleden afgerond en ik heb allang gemerkt dat je op dit gebied nooit uitgeleerd raakt.

De buikpijn is gelukkig verleden tijd en als die af en toe nog een keertje de kop op steekt dan weet ik bijna altijd meteen waar dat door komt.

Van het een komt het ander want als je bezig bent met schoon en puur natuur eten, ga je als vanzelf nadenken over wat je allemaal op je lichaam smeert of gebruikt om je huis schoon te maken. Over hoe we onze voetafdruk in deze wereld een stukje kleiner kunnen maken. Dat het allemaal wel een beetje (boel) eerlijker mag in onze wereld.

Alles wat heeft te maken met gezond, schoon, groen, natuur, milieu heeft mijn absolute interesse. Oprechtheid en Liefde zijn sleutelbegrippen en mijn motto is: een gezonde geest hoort in een gezond lichaam!

Zoals het een goede juf betaamt vind ik het heerlijk om alles wat ik zelf heb geleerd te delen met anderen. Dat is mijn passie! Vandaar dus deze blog.

Veel leesplezier!

De biosoof

anne-folkeringa